USAID Moldova este dispusă ajute producătorii de energie regenerabilă în efectuarea prognozelor cât mai exacte

Data publicarii: 24.03.2023

Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională USAID Moldova este dispusă să acorde sprijin producătorilor de energie regenerabilă ce fac parte din grupul de echilibrare gestionat de SA Energocom în efectuarea prognozelor mai exacte pentru volumele de energie electrică produsă. Despre aceasta au discutat reprezentanții USAID Moldova şi SA Energocom.

Read more

Tranziția de la agricultură la energia regenerabilă, la Bilicenii Vechi, Sângerei

Data publicarii: 20.03.2023

Energia regenerabilă este un domeniul de perspectivă, iar Republica Moldova nu poate sta deoparte când toată Europa s-a împlut de parcuri fotovoltaice și eoliene. Este convingerea lui Gherasim Tofan, fondatorul companiei Sky Volt din Bilicenii Vechi, Sângerei.

În luna mai anul trecut, cu ajutorul unui credit de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, acordat prin intermediul unei bănci locale, antreprenorul a dat în exploatare un parc fotovoltaic cu o putere de 1 MW. Așa a sperat să facă tranziția de la agricultură, unde lucrează de-o viață, la energia verde. Așa au apărut pe terenul fostelor sere ale colhozului peste 2700 de panouri fotovoltaice.

Read more

O delegație din cadrul Biroului Resurselor Energetice din SUA a vizitat SA Energocom

Data publicarii: 17.03.2023

SA Energocom a fost prima companie care a utilizat în premieră, în această iarnă, gazoductul transbalcanic în regim revers, de la sud spre nord. Acest fapt a fost apreciat de o delegație din SUA, condusă de Seneca E. Johnson, director al Oficiului Diplomație Energetică din cadrul Biroului Resurselor Energetice de la Washington. Delegația din Statele Unite a vizitat sediul Energocom în contextul Dialogului strategic Republica Moldova-SUA, găzduit în aceste zile de Chișinău.

Read more